Saturday 23 October 2010

Scoala romaneasca de duminica din Birmingham isi deschide portile!

Dragi romani,

Avem bucuria sa anuntam ca din aceasta duminica, 17 octombrie 2010, incepem la Birmingham scoala romaneasca de duminica. Aceasta isi propune sa ajute la educatia copiilor (dar si a celor mari) din Parohia, comunitatea si regiunea noastra in doua domenii fundamentale: Limba, cultura si civilizatia romaneasca si credinta crestina.

In prima etapa a activitatii noastre, scoala de duminica va functiona intre orele 11.00-13.00. Programul ei va fi adaptat in functie de varsta copiilor prezenti, iar coordonatorii scolii vor fi Cornel si Geanina Grecu, impreuna cu alti voluntari dintre membrii Parohiei noastre. Va fi nevoie neaparat de ajutorul mai multor persoane, mai ales din randul parintilor – Cornel si Geanina vor trimite detalii suplimentare si vor organiza o rota saptamanala atat pentru educatori cat si pentru parintii care ne pot ajuta.

Intentionam in viitor sa extindem activitatea noastra, in functie de cerere si necesitati, cu crearea a mai multe grupe de varsta, cat si cu organizarea de cursuri si activitati si pentru cei mari – exista deja disponibilitatea pentru organizarea de cursuri de limba engleza pentru adulti.
In scurt timp, vom crea o lista de email speciala pentru scoala de duminica, unde toti cei interesati sa poate comunica, schimba impresii si colabora in perioada inevitabil dificila de inceput.

Va rugam pe toti sa cititi cu atentie precizarile de mai jos si sa vedeti daca puteti ajuta cu ceva. Pentru toti cei de pe aceasta lista insa – va rugam pomeniti scoala romaneasca si pe ostenitorii ei in rugaciunile dumneavoastra.

Activitatea la Scoala de Duminica se va desfasura cu incepere de la ora 11 pana la sfarsitul Slujbei Sfintei Liturghii. Deocamdata, in saptamanile cand se slujeste in Worship Room scoala va fi organizata in Oasis Room (parter), iar in saptamanile cand se slujeste in Cadbury Room in Meeting Room (sala de la etajul 2, deasupra Cadbury Room).

Programul de desfasurare este urmatorul:
11 - 11.30 program de activitati la libera alegere, (ex. puzzle biserici, imagini de colorat) - in ideea de a aduna toti copiii pana la ora 11.30
11.30 - 12.00 activitate de invatare (povestire crestina si activitate practica - decorarea unei biserici/icoane - art craft)
12.10 - 12.20 - impartasirea copiilor (difera in functie de felul in care decurge slujba in fiecare duminica). Dupa ce copiii vor invata Tatal nostru, intrarea lor se va face mai devreme, cu scopul de a rosti impreuna rugaciunea.
12.30 - servirea unei gustari de catre copii (fructe si legume proaspete)

In urma propunerlor, lista celor care vor desfasura activitati in cadrul Scolii de Duminica (prin rotatie, 1-2 persoane in fiecare duminica) sunt:
1. dna Mariana Beiu
2. dna Margareta
3. dna Camelia
4. Alexandra
5. Cornel
6. Geanina

Este nevoie sa fie mentionat faptul ca fiecare educator/profesor este necesar a fi insotit de cel putin un parinte in fiecare Duminica, pentru a supraveghea buna desfasurare a activitatilor.

Fie ca Dumnezeu sa binecuvanteze initiativa noastra si sa de dea tuturor intelepciune si har in sustinerea acesteia.

Doamne ajuta!

Pr. Mihai

==================================================

Fr. Mihai-Razvan Novacovschi

rnovacovschi@hotmail.com

Tel: 07890 996889

Parohia Ortodoxa Romana 'Sf. Apostol Andrei', Birmingham-West Midlands

Romanian Orthodox Parish 'St. Andrew the Apostle', Birmingham-West Midlands

Maillist: parohiabirmingham@yahoogroups.co.uk

Website: www.parohiabirmingham.org.uk

St. Francis Hall, University of Birmingham Chaplaincy

Opposite no 100, Edgbaston Park Road, Birmingham B15 2UD

==================================================

No comments: